Overslaan en ga direct naar de inhoud

LEGO Introduceert de McLaren P1: Een Nieuw Hoogtepunt in de Technic Supercar Serie

LEGO heeft opnieuw een mijlpaal bereikt met de onthulling van de nieuwste toevoeging aan hun populaire Technic Supercar serie: de McLaren P1. Deze set markeert een belangrijke stap, aangezien het de eerste keer is dat een Britse sportwagen deel uitmaakt van deze prestigieuze reeks. Na eerdere releases die focusten op merken uit de Volkswagen-groep en Ferrari, is de McLaren P1 een welkome aanvulling voor fans van supercars en LEGO-bouwers wereldwijd.

De LEGO Technic 42172 McLaren P1 is een indrukwekkend model met maar liefst 3893 onderdelen. Dit aantal is iets hoger dan bij eerdere modellen, waarmee LEGO de trend voortzet om steeds gedetailleerdere en complexere sets aan te bieden. Met een adviesprijs van €449,99 volgt de McLaren P1 de prijslijn van zijn voorgangers, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en het detailniveau.

Gedetailleerde Specificaties

De McLaren P1 set is ontworpen op een schaal van 1:8, wat resulteert in een model dat 59 cm lang, 25 cm breed en 14 cm hoog is. Dit model, gericht op volwassenen, heeft een leeftijdsclassificatie van 18+ en wordt geleverd in een hoogwaardige doos waarop het silhouet van de echte McLaren P1 tegen een matzwarte achtergrond met blauwe carbon-look is afgebeeld. De exclusieve velgen zijn geïnspireerd op de echte McLaren P1, en de kleur Bright Light Orange is gekozen om de iconische McLaren-lak zo dicht mogelijk te benaderen.

Een Uniek Model

Het is opvallend dat LEGO ervoor heeft gekozen om de McLaren P1 te modelleren, een auto die op het moment van release van de set al enkele jaren niet meer in productie is. Eerdere modellen in de Technic Supercar serie waren altijd gebaseerd op actuele modellen van de fabrikanten. Deze keuze benadrukt de bijzondere plaats die de McLaren P1 inneemt in de wereld van supercars.

Belangrijkste Informatie

  • Setnummer: 42172
  • Naam: McLaren P1
  • Onderdelen: 3893
  • Minifiguren: Geen
  • Stickers: Geen
  • Aanbevolen leeftijd: 18+
  • Afmetingen: 59 cm (L) x 25 cm (B) x 14 cm (H)
  • Schaal: 1:8
  • Prijs: €449,99
  • Release: 1 augustus 2024

Met de release van de McLaren P1 blijft LEGO zijn traditie voortzetten om hoogwaardige, gedetailleerde en uitdagende bouwsets aan te bieden aan volwassenen en verzamelaars. Deze nieuwe set is niet alleen een eerbetoon aan de legendarische Britse sportwagen, maar ook een bewijs van LEGO's toewijding aan innovatie en kwaliteit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de beste deals op onze website BRICKKampioen. Mis deze kans niet om een van de meest iconische supercars in LEGO-vorm aan je collectie toe te voegen!

Cookies